Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Zupa selerowa z jabłkiem

Składniki:

  • 1,5 l rosołu
  • 1 seler
  • 3 kwaskowe jabłka
  • ½ szkl. śmietany
  • 1 topiony serek
  • 5 dag masła
  • szczypta gałki muszkatołowej
  • sól
  • pieprz

    Sposób wykonania:

    1. Seler oraz jabłka zetrzeć na tarce po czym wrzucić do rondla z rozgrzanym masłem.
      Trzymać na ogniu ok. 10 minut, wówczas wlać rosół i gotować ok. 15 minut.
      W między czasie serek rozgnieść i wymieszać z odrobiną zupy i śmietaną.
      Przelać całość do zupy i doprowadzić do zagotowania.
      Doprawić do smaku solą, pieprzem oraz gałką muszkatołową.

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *