Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Zupa ryżowa z baraniną

Składniki;

 

  • 15 dag  baraniego mięsa
  • 4 łyżki koncnetratu pomidorowego
  • 1 łyżka roztopionego masła
  • 10 dag  ryżu
  • 2 cebule
  • 2 jajka
  • 2 kostki bulionowe
  • 4 szklanki wody
  • pietruszka
  • pieprz czarny, sól (do smaku)

 

 

Sposób przyrządzenia;
Zmielić mięso przez maszynkę, dodać jajko, drobno pokrojona cebulkę,  zieleninę, sól,  pieprz oraz inne przyprawy (wedle gustu), dokładnie wymieszać i formować pulpeciki, w osobnym rondlu przygotować gorący bulion, dodać cebule i ryż, na patelni rozgrzać masło, smażyć na nim wcześniej przygotowane pulpeciki, a gdy się przyrumienia przełożyć do rondla z gotującym się bulionem. Gotować do momentu aż ryż będzie miękki. Skorygować smak przyprawami i koncnetratem pomidorowym, przed podaniem posypać zieleniną. 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *