Zupa rybna z pomidorami
Zupa rybna z pomidorami4.67 out of 5 based on 129 voters.
Składniki:
Sposób przyrządzenia:
Cebulę obrać i pokroić, podsmażyć na margarynie. Ziemniaki umyć, obrać i pokroić w kostkę, sparzone i obrane pomidory pokroić w ósemki. Warzywa włożyć do garnka z wywarem , dodać przyprawy i zagotować. Wlać śmietanę wymieszaną z mąką i włożyć filety pokrojone na nieduże kawałki. Przykryć i gotować, aż ryba będzie miękka. Zupę podawać obficie posypaną zieloną natką pietruszki.
- Szczegóły
- Kategoria: Zupa rybna
- Opublikowano: wtorek, 22, luty 2011 09:55
- Kaja Latawiec
- Zupy
- Rosół
- Zalewajka
- Żurek
- Barszcz czerwony
- Zupa pomidorowa
- Zupa rybna
- Zupa gulaszowa
- Zupa grzybowa
- Krupnik
- Chłodnik
- Barszcz Biały
- Grochówka
- Zupa jarzynowa
- Zupa ogórkowa
- Zupa fasolowa
- Zupa pieczarkowa
- Kapuśniak
- Zupa cebulowa
- Zupa kalafiorowa