Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Zupa rybna węgierska

Składniki:

  • 2 kg filetów z różnych ryb słodkowodnych
  • 4 cebule
  • 2 pomidory
  • 3 zielone papryki
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 łyżki łagodnej pasty paprykowej
  • 2 łyżki słodkiej papryki w proszku
  • 1 papryczka czereśniowa
  • sól

    Sposób wykonania:
    Filety włożyć do kociałkowa po czym pokrojoną cebulę, paprykę i pomidora oraz czosnek.
    Dodać jeszcze pastę, papryczkę w proszku i posiekaną papryczkę czereśniową.
    Zalać całość wodą by trochę sięgała ponad rybę.
    Całość zagotować i trzymać na małym ogniu około 1 godzinę.
    Na koniec doprawić do smaku solą.

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *