Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Zupa rosół z makaronem

Składniki:

  • ½ kg skrzydełek z kurczaka
  • marchewka, pietruszka, kawałek selera, por / biała część/, liść kapusty włoskiej
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 mała cebula podsmażona na ogniu
  • sól, pieprz do smaku
  • ½ szklanki posiekanej natki pietruszki
     

Sposób przyrządzenia:
Skrzydełka umyć, włożyć do garnka i zalać około 1 ½ litra wody, doprowadzić  do wrzenia. Włoszczyznę umyć, obrać i pokroić w paseczki, dodać do skrzydełek i doprawić  do smaku solą i pieprzem Gotować około 45 minut. Makaron ugotować wg przepisu na opakowaniu. Odcedzić, schłodzić, wyłożyć na talerze , polać gorącym rosołem i obficie posypać natką pietruszki.
 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *