Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Zupa puree z wątróbki Marty

Składniki:

    • 400 g wątróbki
    • 2 l bulionu
    • 2-3 cebule
    • 2 marchewki
    • 6 łyżek masła
    • ½ szkl. śmietany
    • 2 żółtka
    • sól

    Sposób wykonania:
    Wątróbkę pokroić na kawałki, które podsmażyć na rozgrzanym maśle razem z posiekaną cebulą i marchewką.
    W trakcie podlewać niewielka ilością bulionu.
    Następnie całość zemleć w maszynce po czym dodać żółtka wymieszane ze śmietanką.
    Dokładnie wymieszać i doprawić do smaku.
    Na sam koniec rozprowadzić resztą bulionu i podgrzać ( nie gotować).

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *