Zupa pomidorowa z ryżem
Zupa pomidorowa z ryżem 4.66 out of 5 based on 243 voters.
Składniki:
- 3 cebule
- 2 puszki pomidorów bez skórki
- 60 ml wody
- 2 kostki rosołowe
- 10 ml ryżu
- 2 ząbki czosnku
- bazylia
- mięta
- koperek
- sól
- pieprz
Sposób wykonania:
Posiekaną cebulę przesmażyć an rozgrzanym maśle, wówczas dodać do niej ryż i jeszcze przez chwilę smażyć po czym wlać wodę i dodać kostkę rosołową oraz pomidory.
Całość wymieszać i gotować ok. 20 minut.
Pod koniec gotowania doprawić do smaku bazylią, miętą, solą oraz pieprzem.
Przed podaniem posypać posiekane koperkiem.
- Szczegóły
- Kategoria: Zupa Pomidorowa
- Opublikowano: środa, 08, lipiec 2009 07:31
- Joanna
- Zupy
- Rosół
- Zalewajka
- Żurek
- Barszcz czerwony
- Zupa pomidorowa
- Zupa rybna
- Zupa gulaszowa
- Zupa grzybowa
- Krupnik
- Chłodnik
- Barszcz Biały
- Grochówka
- Zupa jarzynowa
- Zupa ogórkowa
- Zupa fasolowa
- Zupa pieczarkowa
- Kapuśniak
- Zupa cebulowa
- Zupa kalafiorowa