Zupa pomidorowa na ostro
Zupa pomidorowa na ostro4.62 out of 5 based on 135 voters.
Składniki:
- ½ kg mięsa mielonego
- ½ kg pomidorów
- ½ kg czerwonej papryki
- 4 ząbki czosnku
- 1 litr bulionu warzywnego
- ostra papryka w proszku do smaku
- 2 cebule
- 3 łyżki oleju
- 1 paczka pomidorowej zupy w proszku
- 25 dkg żółtego startego sera Gouda
-
sól, pieprz do smaku
Sposób przyrządzenia:
Pomidory umyć ,obrać, zmiksować .Paprykę umyć, osączyć pokroić w kosteczkę. Cebulę obrać, posiekać zeszklić na oleju razem ze zmiażdżonym czosnkiem. Dodać mięso, paprykę i pomidory. Wszystkie składniki smażyć około 25 minut. Przełożyć do garnka i zalać bulionem, dodać sproszkowaną zupę pomidorową, wymieszać. Zagotować doprawić solą i pieprzem do smaku. Dodać przyprawę chili według upodobania i posypać startym żółtym serem.
- Szczegóły
- Kategoria: Zupa Pomidorowa
- Opublikowano: środa, 24, listopad 2010 10:19
- Halina Michno
- Zupy
- Rosół
- Zalewajka
- Żurek
- Barszcz czerwony
- Zupa pomidorowa
- Zupa rybna
- Zupa gulaszowa
- Zupa grzybowa
- Krupnik
- Chłodnik
- Barszcz Biały
- Grochówka
- Zupa jarzynowa
- Zupa ogórkowa
- Zupa fasolowa
- Zupa pieczarkowa
- Kapuśniak
- Zupa cebulowa
- Zupa kalafiorowa