Zupa pomidorowa Karola
Zupa pomidorowa Karola 0 out of 5 based on 0 voters.
Kolejny przepis na wyśmienitą zupę. Tym razem pomidory w roli głównej. Czyli smakowita pomidorowa. Aby ja przyrządzić potrzebujesz: bulionu, pomidorów z puszki, czosnku, bazylii i koncentratu pomidorowego.
Składniki:
- 1,5 l bulionu
- 1 puszka pomidorów
- 2 łyżki koncentratu pomidorowego
- 2 cebule
- 3 ząbki czosnku
- 1 łyżeczka bazylii
- 2 łyżki oliwy
- 1 łyżka kwaśniej śmietany
- pęczek szczypiorku
- sól
- pieprz

Sposób wykonania:
-
Obraną cebulę i czosnek posiekać po czym wrzucić do rondelka z rozgrzaną oliwą.Gdy się zeszklą dodać pomidory razem z zalewą.Trzymać na ogniu około 5 minut po czym zalać całość bulionem.Gotować na małym ogniu około 15 minut.Po tym czasie dodać koncentrat pomidorowy oraz bazylię.Wymieszać i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.Gotować jeszcze przez kilka minut.Przed podaniem udekorować keksem śmietany i posypać szczypiorkiem.
Liczba porcji: 4
- Szczegóły
- Kategoria: Zupa Pomidorowa
- Opublikowano: środa, 06, maj 2015 05:56
- Monia
- Zupy
- Rosół
- Zalewajka
- Żurek
- Barszcz czerwony
- Zupa pomidorowa
- Zupa rybna
- Zupa gulaszowa
- Zupa grzybowa
- Krupnik
- Chłodnik
- Barszcz Biały
- Grochówka
- Zupa jarzynowa
- Zupa ogórkowa
- Zupa fasolowa
- Zupa pieczarkowa
- Kapuśniak
- Zupa cebulowa
- Zupa kalafiorowa