Wyszukaj swój ulubiony przepis i ciesz się znakomitym obiadem. Zupa pieczarkowa Uli. Aby wykonać tą zupę potrzebujesz: pieczarek, cebuli, masła, bulionu i śmietany.
Składniki:
- 50 dag pieczarek
- 1 cebula
- 1 łyżka masła
- 1,5 l bulionu
- 3 łyżki śmietany 18%
- natka pietruszki
- sól
- pieprz
Sposób wykonania:
-
Obraną cebulę posiekać i wrzucić do rondelka z rozgrzanym masłem.Lekko ją poddusić po czym wrzucić obrane pieczarki pokrojone na mniejsze kawałki.Wymieszać i trzymać kilka minut na ogniu.Następnie zalać całość bulionem.Gotować około 15 minut.Po tym czasie dodać jeszcze śmietanę i dokładnie wymieszać.Doprawić do smaku solą oraz pieprzem.Gotować ostatnie 5 minut.Przed podaniem posypać posiekaną natką pietruszki.
Liczba porcji: 4