Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Zupa pieczarkowa Uli

Wyszukaj swój ulubiony przepis i ciesz się znakomitym obiadem. Zupa pieczarkowa Uli. Aby wykonać tą zupę potrzebujesz: pieczarek, cebuli, masła, bulionu i śmietany. 
 

Składniki:

  • 50 dag pieczarek
  • 1 cebula
  • 1 łyżka masła
  • 1,5 l bulionu 
  • 3 łyżki śmietany 18%
  • natka pietruszki
  • sól
  • pieprz

Sposób wykonania:

  1. Obraną cebulę posiekać i wrzucić do rondelka z rozgrzanym masłem.
    Lekko ją poddusić po czym wrzucić obrane pieczarki pokrojone na mniejsze kawałki.
    Wymieszać i trzymać kilka minut na ogniu.
    Następnie zalać całość bulionem.
    Gotować około 15 minut.
    Po tym czasie dodać jeszcze śmietanę i dokładnie wymieszać.
    Doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
    Gotować ostatnie 5 minut.
    Przed podaniem posypać posiekaną natką pietruszki.
     

Liczba porcji: 4

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *