Zupa pieczarkowa Kariny
Zupa pieczarkowa Kariny0 out of 5 based on 0 voters.
Przepis dla miłośników zup. Czyli propozycja Kariny jak przygotować zupę pieczarkową. Przepis zawiera: pieczarki, marchewkę, pietruszkę, śmietanę i przyprawy.
Składniki:
- ½ kg pieczarek
- 1 cebula
- 2 marchewki
- 1 pietruszka
- kawałek selera
- 2 łyżki śmietany
- sól
- pieprz
- natka pietruszki

Sposób wykonania:
-
Obraną marchewkę, cebulę, pietruszkę oraz seler pokroić na mniejsze kawałki.Wrzucić je do garnka i zalać 1,5 litrami wody.Gotować do małym ogniu do uzyskania aromatycznego bulionu.W między czasie pieczarki obrać i pokroić na mniejsze kawałki.Wrzucić je na patelnie z rozgrzanym masłem i poddusić.Wówczas przełożyć je do garnka.Gotowy wywar przecedzić i zalać nim pieczarki.Razem gotować około 15 minut.Po tym czasie zaprawić zupę śmietaną.Doprawić do smaku solą oraz pieprzem.Przed podaniem posypać posiekaną natką pietruszki.
Liczba porcji: 4
- Szczegóły
- Kategoria: Zupa Pieczarkowa
- Opublikowano: czwartek, 19, marzec 2015 14:59
- Monia
- Zupy
- Rosół
- Zalewajka
- Żurek
- Barszcz czerwony
- Zupa pomidorowa
- Zupa rybna
- Zupa gulaszowa
- Zupa grzybowa
- Krupnik
- Chłodnik
- Barszcz Biały
- Grochówka
- Zupa jarzynowa
- Zupa ogórkowa
- Zupa fasolowa
- Zupa pieczarkowa
- Kapuśniak
- Zupa cebulowa
- Zupa kalafiorowa