Zupa pieczarkowa Izy
Zupa pieczarkowa Izy5.00 out of 5 based on 1 voters.
Dla miłośników zup. Zbiór znakomitych przepisów. Zupa pieczarkowa Izy to nasza dzisiejsza propozycja. Aby ją przygotować będziesz potrzebować: pieczarek bulionu grzybowego, marchewki i ziemniaków.
Składniki:
- ½ kg pieczarek
- ½ marchewki
- 4 ziemniaki
- ½ pietruszki
- 1 łyżka masła
- 1 litr bulionu grzybowego
- 1 łyżka śmietany
- sól
- pieprz

Sposób wykonania:
-
Pieczarki dokładnie oczyścić i pokroić je na mniejsze kawałki.Wrzucić je do garnka z rozgrzanym masłem i przesmażyć.Wówczas dodać obraną marchewkę, pietruszkę i ziemniaki pokrojone na mniejsze kawałki.Zalać całość bulionem grzybowym.Gotować do miękkości wszystkich składników.Wówczas zdjąć garnek z ognia.Dodać śmietanę i całość dokładnie zmiksować na gładkie, jednolity krem.Gotowy doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
Liczba porcji: 4
- Szczegóły
- Kategoria: Zupa Pieczarkowa
- Opublikowano: piątek, 12, sierpień 2016 04:08
- Monia
- Zupy
- Rosół
- Zalewajka
- Żurek
- Barszcz czerwony
- Zupa pomidorowa
- Zupa rybna
- Zupa gulaszowa
- Zupa grzybowa
- Krupnik
- Chłodnik
- Barszcz Biały
- Grochówka
- Zupa jarzynowa
- Zupa ogórkowa
- Zupa fasolowa
- Zupa pieczarkowa
- Kapuśniak
- Zupa cebulowa
- Zupa kalafiorowa