Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Zupa pieczarkowa Izy

Dla miłośników zup. Zbiór znakomitych przepisów. Zupa pieczarkowa Izy to nasza dzisiejsza propozycja. Aby ją przygotować będziesz potrzebować: pieczarek bulionu grzybowego, marchewki i ziemniaków. 
 

Składniki:

  • ½ kg pieczarek
  • ½ marchewki
  • 4 ziemniaki
  • ½ pietruszki
  • 1 łyżka masła
  • 1 litr bulionu grzybowego 
  • 1 łyżka śmietany
  • sól
  • pieprz 
 

Sposób wykonania:

  1. Pieczarki dokładnie oczyścić i pokroić je na mniejsze kawałki.
    Wrzucić je do garnka z rozgrzanym masłem i przesmażyć.
    Wówczas dodać obraną marchewkę, pietruszkę i ziemniaki pokrojone na mniejsze kawałki.
    Zalać całość bulionem grzybowym.
    Gotować do miękkości wszystkich składników.
    Wówczas zdjąć garnek z ognia.
    Dodać śmietanę i całość dokładnie zmiksować na gładkie, jednolity krem.
    Gotowy doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
     

Liczba porcji: 4

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *