Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Zupa orzechowa Ewy

Składniki:

  • 4 szkl. bulionu warzywnego
  • 20 dag orzechów włoskich
  • 2 żółtka
  • 12 ml śmietany kremówki
  • łyżeczka cukru
  • sól
  • pieprz
     

Sposób wykonania:

  1. Żółtka razem ze śmietaną zmiksować po czym doprawić do smaku solą, pieprzem oraz cukrem.
    Następnie bulion doprowadzić do wrzenia po czym wrzucić posiekane orzechy a potem stopniowo wlewać masę żółtkowo-śmietanową cały czas mieszając.
    Ważne aby zupa się nie zagotowała, wówczas zwarzy się śmietana.
    Przelać zupę do miseczek i udekorować według uznania.
     

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *