Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Zupa mnichów

Składniki:

  • 1 l wody
  • 45 dag dyni
  • batat
  • ½ szkl orzeszków arachidowych
  • 1/3 szkl suszonej fasoli mung
  • 3 łyżki oleju roślinnego
  • kostka tofu
  • sól
  • 200 g makaronu ryżowego

Sposób wykonania:
Litr wody doprowadzić do wrzenia po czym wrzucić obranego batat i dynię pokrojone w kostkę, orzechy oraz fasolę.
Całość wymieszać i trzymać na ogniu około 35 minut.
W między czasie na rozgrzanym oleju przesmażyć  tofu z obu stron na złoto po czym pokroić go w słupki.
Natomiast do zupy wlać jeszcze mleko i dodać sól do smaku.
Doprowadzić do wrzenia , wówczas wrzucić makaron oraz tofu.

 

 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *