Zupa krem z pieczarek z grzankami
Zupa krem z pieczarek z grzankami4.45 out of 5 based on 33 voters.
Składniki:
- 1 litr bulionu drobiowego
- 35 dkg pieczarek
- 1 łyżka masła
- ½ szklanki śmietany 18%
- 1 łyżka mąki
- 1 żółtko
- sól, pieprz do smaku
Sposób przyrządzenia:
Pieczarki umyć, pokroić w drobniutką kosteczkę poddusić z małą ilością wody i masła, zalać wywarem drobiowym i gotować około 5 minut, zmiksować. Mąkę rozmieszać ze śmietaną, dodać trochę wywaru, wlać do zupy i doprawić do smaku solą i pieprzem, zagotować. Żółtko rozmieszać i połączyć z zupą. Podawać w filiżankach z grzankami.
- Szczegóły
- Kategoria: Zupa Pieczarkowa
- Opublikowano: środa, 15, czerwiec 2011 10:02
- Iwona Podgórna
- Zupy
- Rosół
- Zalewajka
- Żurek
- Barszcz czerwony
- Zupa pomidorowa
- Zupa rybna
- Zupa gulaszowa
- Zupa grzybowa
- Krupnik
- Chłodnik
- Barszcz Biały
- Grochówka
- Zupa jarzynowa
- Zupa ogórkowa
- Zupa fasolowa
- Zupa pieczarkowa
- Kapuśniak
- Zupa cebulowa
- Zupa kalafiorowa