Zupa - krem z marchewki
Zupa - krem z marchewki 4.33 out of 5 based on 255 voters.
Składniki:
- 400 g młodej marchewki
- 1 cebula
- 1 l bulionu
- 60 g ryżu
- 4 łyżki masła
- sól
- cukier
Sposób wykonania:
-
Marchewkę pokroić w plasterki cebulę posiekać po czym przesmażyć je na 2 łyżkach rozgrzanego masła.
Następnie posypać je cukrem oraz solą i smażyć daje około 10 minut.
Po ty czasie przełożyć ją do garnka i zalać bulionem.
Wrzucić jeszcze ryż i gotować około 25 minut.
Następnie całość zmiksować aby powstał gładki krem, który podgrzać.
Dodać jeszcze resztę masła, wymieszać i nalać na talerze.
- Szczegóły
- Kategoria: Zupy
- Opublikowano: czwartek, 20, maj 2010 08:06
- Nikola Kawka
- Zupy
- Rosół
- Zalewajka
- Żurek
- Barszcz czerwony
- Zupa pomidorowa
- Zupa rybna
- Zupa gulaszowa
- Zupa grzybowa
- Krupnik
- Chłodnik
- Barszcz Biały
- Grochówka
- Zupa jarzynowa
- Zupa ogórkowa
- Zupa fasolowa
- Zupa pieczarkowa
- Kapuśniak
- Zupa cebulowa
- Zupa kalafiorowa