Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Zupa – krem z marchewki

Składniki:

 

  • 400 g młodej marchewki
  • 1 cebula
  • 1 l bulionu
  • 60 g ryżu
  • 4 łyżki masła
  • sól
  • cukier

 

Sposób wykonania:

  1. Marchewkę pokroić w plasterki cebulę posiekać po czym przesmażyć je na 2 łyżkach rozgrzanego masła.
    Następnie posypać je cukrem oraz solą i smażyć daje około 10 minut.
    Po ty czasie przełożyć ją do garnka i zalać bulionem.
    Wrzucić jeszcze ryż i gotować około 25 minut.
    Następnie całość zmiksować aby powstał gładki krem, który podgrzać.
    Dodać jeszcze resztę masła, wymieszać i nalać na talerze.

     

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *