Zupa jarzynowa Jadzi
Zupa jarzynowa Jadzi 4.65 out of 5 based on 128 voters.
Składniki:
- włoszczyzna
- 30 dag brukselki
- cebula
- 4 ziemniaki
- łyżka masła
- pół pęczka koperku
- łyżeczka przyprawy do zup
- liść laurowy
- kminek
- sól
- pieprz
Sposób wykonania:
Włoszczyznę obrać i pokroić na mniejsze kawałki po czym zalać je 1,5 l wody i gotować na małym ogniu około 15 minut.
W między czasie posiekana cebulkę zeszklić na rozgrzanym maśle, obrane ziemniaki pokroić w kostkę, brukselkę umyć i wszystkie składniki wrzucić do wywaru.
Trzymać na ogniu kolejne 15 minut.
Po tym czasie doprawić do smaku a przed podaniem posypać posiekanym koperkiem.
- Szczegóły
- Kategoria: Zupa Jarzynowa
- Opublikowano: wtorek, 15, listopad 2011 09:31
- Oliwia Migdał
- Zupy
- Rosół
- Zalewajka
- Żurek
- Barszcz czerwony
- Zupa pomidorowa
- Zupa rybna
- Zupa gulaszowa
- Zupa grzybowa
- Krupnik
- Chłodnik
- Barszcz Biały
- Grochówka
- Zupa jarzynowa
- Zupa ogórkowa
- Zupa fasolowa
- Zupa pieczarkowa
- Kapuśniak
- Zupa cebulowa
- Zupa kalafiorowa