Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Zupa grzybowa Michała

Składniki:

  • pęczek włoszczyzny
  • 5 dag suszonych grzybów
  • łyżka masła
  • 10 ziaren pieprzu
  • 6 ziarenek ziela angielskiego
  • 2 listki laurowe
  • 2 łyżeczki soku z cytryny
  • sól
  • pieprz

Sposób wykonania:

  1. Grzyby gotować około 40 minut po czym je odcedzić i pokroić w paseczki.
    Następnie włoszczyznę pokroić w paseczki i podsmażyć na rozgrzanym maśle po czym zalać je 2 litrami wody.
    Wrzucić jeszcze pieprz, ziele oraz liść laurowy.
    Gotować około 30 minut.
    Po tym czasie wywar przecedzić i połączyć z  wywarem y pod gotowania gryzów.
    Wrzucić grzyby i doprawić do smaku solą oraz sokiem z cytryny.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *