Zupa fasolowa na wędzonce
Zupa fasolowa na wędzonce4.59 out of 5 based on 111 voters.
Składniki:
- 2 puszki fasoli
- 1 marchewka
- 1 pietruszka
- kawałek selera
- 1 por/ biała część/
- szczypta majeranku
- pęczek natki pietruszki
- 2 litry wywaru drobiowego
- szczypta ostrej papryki
- 40 dkg wędzonego boczku
- sól, pieprz do smaku
Sposób przyrządzenia:
Marchewkę, seler, pietruszkę, i cebulę obrać i zetrzeć na tarce na grubych oczkach. Wywar wlać do garnka, zagotować, dodać warzywa i majeranek. Zagotować jeszcze 20 minut i dołożyć fasolę z puszki. Boczek pokroić plastry i podsmażyć na patelni na oleju na złocisty kolor, dodać do zupy. Całość gotować jeszcze około 25 minut. Doprawić solą, pieprzem i papryką do smaku. Natkę pietruszki i pora umyć, posiekać i posypać gotową zupę.
- Szczegóły
- Kategoria: Zupa fasolowa
- Opublikowano: poniedziałek, 14, luty 2011 09:37
- Beata Pazio
- Zupy
- Rosół
- Zalewajka
- Żurek
- Barszcz czerwony
- Zupa pomidorowa
- Zupa rybna
- Zupa gulaszowa
- Zupa grzybowa
- Krupnik
- Chłodnik
- Barszcz Biały
- Grochówka
- Zupa jarzynowa
- Zupa ogórkowa
- Zupa fasolowa
- Zupa pieczarkowa
- Kapuśniak
- Zupa cebulowa
- Zupa kalafiorowa