Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Zupa czekoladowa z rumem

 

Składniki:

  • 2 jajka
  • 3 łyżki miodu
  • 1 kieliszek rumu
  • 4 szkl mleka
  • 1 tabliczka mlecznej czekolady
  • 4 łyżki pokruszonych orzechów

Sposób wykonania:

  1. Czekoladę pokruszyć i wrzucić do rondelka.
    Podlać małą ilością mleka i podgrzewać na małym ogniu, do momentu, aż czekolada się rozpuści.
    Wówczas wlać resztę mleka i cały czas mieszając podgrzewać.
    Następnie żółtka utrzeć razem z miodem po czym dodać kilka łyżek mleka z czekoladą.
    Dokładnie wymieszać i przelać do pozostałego mleka.
    Zdjąć z ognia i wymieszać z rumem.
    Gdy zupa ostygnie posypać zupę posiekanymi orzechami.

Liczba porcji: 4

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *