Zupa czekoladowa z orzechami i rumem
Zupa czekoladowa z orzechami i rumem 5.00 out of 5 based on 2 voters.
Składniki:
- 4 szkl mleka
- 1 tabliczka mlecznej czekolady
- 4 łyżki pokruszonych orzechów
- 2 jajka
- 3 łyżki miodu
- 1 kieliszek rumu
Sposób wykonania:
Czekoladę pokruszyć i wrzucić do rondelka.
Podlać małą ilością mleka i podgrzewać na małym ogniu, do momentu, aż czekolada się rozpuści.
Wówczas wlać resztę mleka i cały czas mieszając podgrzewać.
Następnie żółtka utrzeć razem z miodem po czym dodać kilka łyżek mleka z czekoladą.
Dokładnie wymieszać i przelać do pozostałego mleka.
Zdjąć z ognia i wymieszać z rumem.
Gdy zupa ostygnie posypać zupę posiekanymi orzechami.
- Szczegóły
- Kategoria: Zupy
- Opublikowano: wtorek, 12, luty 2013 09:24
- Agnieszka Paszek
- Zupy
- Rosół
- Zalewajka
- Żurek
- Barszcz czerwony
- Zupa pomidorowa
- Zupa rybna
- Zupa gulaszowa
- Zupa grzybowa
- Krupnik
- Chłodnik
- Barszcz Biały
- Grochówka
- Zupa jarzynowa
- Zupa ogórkowa
- Zupa fasolowa
- Zupa pieczarkowa
- Kapuśniak
- Zupa cebulowa
- Zupa kalafiorowa