Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Zupa cebulowa z tymiankiem

Składniki:

  • 5 średnich cebul
  • litr bulionu warzywnego
  • ćwiartka kostki masła
  • łyżka oliwy
  • suszony tymianek
  • sól i pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

Masło wraz z oliwą rozpuszczamy na patelni. Na rozgrzany tłuszcz wrzucamy pokrojoną w piórka cebulę i dusimy na niewielkim ogniu przez jakieś 15 – 20 minut. Mieszając co jakiś czas, aby się nie przypaliła. Do zmiękczonej cebuli dodajemy bulion warzywny, garść suszonego tymianku, sól i pieprz do smaku. Gotujemy jeszcze jakieś 15 minut. Najlepiej zupę podawać z grzankami lub chlebem.

Przepis na konkurs Godin nadesłany przez m258
 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *