Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Zrazy zwijane z owocami

Składniki:

    • 4 cienkie sznycle wieprzowe (po 20 dag każdy)
    • 25 dag mieszanych owoców suszonych
    • 3 łyżki masła lub margaryny
    • 1/2 szklanki octu z czerwonego wina
    • 4 łyżki oleju
    • 3 łyżki galaretki porzeczkowej
    • 2 łyżki mąki
    • 1 kg czerwonej kapusty
    • 2 jabłka
    • 1 cebula
    • 4-6 ziarenek ziela angielskiego
    • 4 jagody jałowca
    • sól. pieprz, curry
    • natka do dekoracji


    Sposób przyrządzenia:
    Suszone owoce zalać dwiema szklankami zimnej wody, odstawić na 15 minut. Kapustę pokroić na ćwiartki, wyciąć głąb, liście poszatkować, umyć i osączyć. Jabłko obrać, pokroić na ćwiartki, wyciąć gniazdo nasienne. Miąższ pokroić na kawałki. W rondlu rozgrzać tłuszcz, podsmażyć na nim kapustę i kawałki jabłka. Zalać 1/2 szklanki wody i octem, dodać galaretkę porzeczkową, wymieszać. Doprawić do smaku solą, pieprzem oraz curry, przykryć, dusić na małym ogniu około godziny. Mięso umyć, osuszyć, lekko podbić tłuczkiem, natrzeć solą i pieprzem. Owoce osaczyć (wodę, w której się moczyły, pozostawić), pokroić w kostkę i umieścić na sznyclach. Zwinąć roladki, spiąć je wykałaczkami. Olej rozgrzać w rondlu, podsmażyć na nim zrazy z każdej strony na złoty kolor. Cebulę obrać, pokroić na ćwiartki. Dodać do zrazów razem z ziarenkami ziela angielskiego i jagodami jałowca, zalać wodą, w której moczyły się owoce. Przykryć, dusić na średnim ogniu około godziny. Zrazy wyjąć, zabezpieczyć przed wystygnięciem. Mąkę rozprowadzić odrobiną zimnej wody, wlać do sosu, zagotować, doprawić do smaku solą i pieprzem. Zrazy podawać z kapustą i sosem, udekorować natką. Do tak przyrządzonego dania doskonale smakują ziemniaki.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *