Znakomity pischinger kajmakowy
Znakomity pischinger kajmakowy4.44 out of 5 based on 326 voters.
Składniki:
- puszka skondensowanego mleka
- 5 wafli andrutów
- 4 łyżki nutelli lub innego kremu czekoladowego
- esencja waniliowa
- polewa czekoladowa
- kilka orzeszków laskowych
- migdały
Sposób przygotowania:
Mleko w puszce zanurzyć w wodzie i gotować przez ok. 1,5 godziny na małym ogniu. Uwaga: nie otwierać puszki. Po tym czasie wyjąć, ostudzić, otworzyć puszkę i wyjąć masę kajmakową. Podzielić równo na połowy. Jedną połowę wymieszać z esencją waniliową, a drugą z kremem czekoladowym. Posmarować powstałymi masami wafle na przemian i ułożyć jeden na drugim. Odstawić do lodówki. Orzeszki i migdały potłuc. Oblać cały torcik polewą czekoladową i posypać orzeszkami i migdałami
- Szczegóły
- Kategoria: Makowiec
- Opublikowano: piątek, 03, listopad 2006 17:33
- edison
- Ciasta
- Torty
- Ciastka
- Sernik
- Serniki na zimno
- Makowiec
- Szarlotka
- Babki
- Mazurki
- Biszkopty
- Piernik
- Ciasta drożdzowe
- Ciasta kruche
- Ciasta czekoladowe
- Łatwe ciasta
- Tiramisu
- Bezy