Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Znakomity pischinger kajmakowy

Składniki:

  • puszka skondensowanego mleka
  • 5 wafli andrutów
  • 4 łyżki nutelli lub innego kremu czekoladowego
  • esencja waniliowa
  • polewa czekoladowa
  • kilka orzeszków laskowych
  • migdały


Sposób przygotowania:
Mleko w puszce zanurzyć w wodzie i gotować przez ok. 1,5 godziny na małym ogniu. Uwaga: nie otwierać puszki. Po tym czasie wyjąć, ostudzić, otworzyć puszkę i wyjąć masę kajmakową. Podzielić równo na połowy. Jedną połowę wymieszać z esencją waniliową, a drugą z kremem czekoladowym. Posmarować powstałymi masami wafle na przemian i ułożyć jeden na drugim. Odstawić do lodówki. Orzeszki i migdały potłuc. Oblać cały torcik polewą czekoladową i posypać orzeszkami i migdałami

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *