Zimowa zupa jarzynowa
Zimowa zupa jarzynowa5.00 out of 5 based on 1 voters.
Składniki:
- ząbek czosnku
- cebula
- łyżka masła
- 6 szkl bulionu z kury
- 3 czerwone ziemniaki
- 2 marchewki
- 2 łodygi selera naciowego
- cukinia
- łyżeczka posiekanego koperku
- pęczek natki pietruszki
- sól
- pieprz
- 2 łyżki mąki kukurydzianej
- 2 łyżki zimnej wody
Sposób wykonania:
Na rozgrzanym maśle przesmażyć posiekany czosnek i cebulę.
Wówczas wlać bulion i wrzucić ziemniaki pokrojone w kostkę, posiekany seler, marchewkę i cukinię pokrojoną w plasterki.
Doprowadzić całość do wrzenia i gotować na małym ogniu pod przykryciem do miękkości ziemniaków.
Następnie dodać posiekany koperek oraz natkę pietruszki.
Doprawić do smaku solą oraz pieprzem i na koniec dodać mąkę wymieszaną z wodą.
Gotować jeszcze chwilę do zgęstnienia zupy.
- Szczegóły
- Kategoria: Zupa Jarzynowa
- Opublikowano: poniedziałek, 04, luty 2013 09:28
- Oliwia Liszka
- Zupy
- Rosół
- Zalewajka
- Żurek
- Barszcz czerwony
- Zupa pomidorowa
- Zupa rybna
- Zupa gulaszowa
- Zupa grzybowa
- Krupnik
- Chłodnik
- Barszcz Biały
- Grochówka
- Zupa jarzynowa
- Zupa ogórkowa
- Zupa fasolowa
- Zupa pieczarkowa
- Kapuśniak
- Zupa cebulowa
- Zupa kalafiorowa