Ziemniaki smażone
Ziemniaki smażone4.38 out of 5 based on 239 voters.
Składniki:
Sposób wykonania:
Ziemniaki obrać po czym pokroić je w kostkę.
Następnie wrzucić je na rozgrzany olej i smażyć na małym ogniu co jakiś czas potrząsając patelnią.
W trakcie dodać kawałek masła i rumienimy.
Odstawić na 10 minut po czym je posolić i podajemy.
- Szczegóły
- Kategoria: Ziemniaki
- Opublikowano: wtorek, 03, sierpień 2010 08:38
- Elżbieta Cieślar
- Warzywa
- Sałatki warzywne
- Bakłażany
- Kapusta
- Młoda kapusta
- Ziemniaki
- Szparagi
- Cukinia
- Karczochy
- Dynia
- Fasola
- Fasolka szparagowa
- Kabaczki
- Kalafior
- Ogórki
- Brokuły
- Okra
- Cebula
- Buraki
- Bób
- Pomidory
- Brukselka
- Szpinak