Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Ziemniaki nadziewane grzybami

Składniki

  • 1 kg ziemniaków
  • 20 dag grzybów
  • cebula
  • łyżka masła
  • 2 jaja
  • pieprz
  • sól
  • natka pietruszki
  • koper

    Sposób wykonania:

    1. Cebulę posiekać a grzyby pokroić na mniejsze kawałki i razem poddusić na rozgrzanym maśle.
      Wówczas wbić jajka, dodać posiekaną natkę pietruszki oraz koper.
      Doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
      Natomiast z ziemniaków odciąć wierzch i wydrążyć delikatnie część miąższu.
      Napełnić farszem ziemniaki, które ułożyć na blasze.
      Polać je roztopionym masłem i zapiec w rozgrzanym piekarniku.

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *