Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Ziemniaczane paszteciki z goudą

Składniki:

  • 2 szkl. utłuczonych ziemniaków
  • 1 jajko
  • 2 łyżki mąki
  • 2 kostki wędzonego sera gouda
  • oliwa z oliwek
  • sól
  • pieprz

Sposób wykonania:

  1. Do ziemniaków wlać roztrzepane jajko oraz dodać mąką, sól i pieprz.
    Całość dokładnie wymieszać i powstałą masę podzielić na 4 części, z których uformować kulę.
    Następnie w środek każdej kuli wcisnąć kostkę sera po czym uformuj z nich paszteciki.
    Smaż paszteciki na głębokim tłuszczu ok. 2 minut.

    Przepis nadesłany na konkurs "Znak Makłowicza" przez Marzena

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *