Zielony sos na wywarze
Zielony sos na wywarze0 out of 5 based on 0 voters.
Składniki:
- garść liści świeżej natki kolendry
- mała garść liści świeżej bazylii
- pół szklanki rosołu
- pół szklanki śmietanki
- dużo pieprzu
- mały ząbek czosnku
Sposób wykonania:
-
Do miseczki wlać rosół oraz śmietanę.
Następnie dodać posiekaną kolendrę, bazylię oraz czosnek.
Całość dokładnie zmiksować do uzyskania jednolitego sosu.
Wówczas postawić sos na małym ogniu i doprowadzić go do wrzenia.
Trzymać na ogniu około 5 minut.
Podawać gorący jako dodatek do makaronów czy ryb.
Liczba porcji: 5
- Szczegóły
- Kategoria: Sosy
- Opublikowano: piątek, 04, październik 2013 08:55
- Halina Bednarz
- Majonezy
- Salsy
- Sosy pomidorowe
- Sosy Grzybowe
- Sosy czosnkowe
- Sosy pieczarkowe
- Sosy musztardowe
- Sosy beszamelowe
- Dipy
- Sosy serowe
- Winegret
- Dressing
- Sos Biały
- Sos ciemny