Zielony groszek z sałatą i szalotkami
Zielony groszek z sałatą i szalotkami 5.00 out of 5 based on 1 voters.
Składniki:
- 1300g łuskanego zielonego groszku
- 1 główka sałaty
- 4 posiekane szalotki
- 1 bouquet garni
- 125 g masła
- 1 łyżka cukru
- sól
- pieprz
- 4 łyżki wody
Sposób wykonania:
Do dużego garnka wrzucić groszek, sałatę porwaną na małe kawałki, posiekaną szalotkę, bouguet garni oraz masło.
Całość dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
Podlać odrobiną wody i gotować na średnim ogniu.
Gdy całość zacznie wrzeć, wówczas zmniejszyć płomień i gotować pod przykryciem na małym ogniu około 10-20 minut do miękkości groszku.
- Szczegóły
- Kategoria: Warzywa
- Opublikowano: wtorek, 05, luty 2013 09:30
- Robert Winnicki
- Warzywa
- Sałatki warzywne
- Bakłażany
- Kapusta
- Młoda kapusta
- Ziemniaki
- Szparagi
- Cukinia
- Karczochy
- Dynia
- Fasola
- Fasolka szparagowa
- Kabaczki
- Kalafior
- Ogórki
- Brokuły
- Okra
- Cebula
- Buraki
- Bób
- Pomidory
- Brukselka
- Szpinak