Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Zielony groszek z sałatą i szalotkami

Składniki:

  • 1300g łuskanego zielonego groszku
  • 1 główka sałaty
  • 4 posiekane szalotki
  • 1 bouquet garni
  • 125 g masła
  • 1 łyżka cukru
  • sól
  • pieprz
  • 4 łyżki wody

Sposób wykonania:
Do dużego garnka wrzucić groszek, sałatę porwaną na małe kawałki, posiekaną szalotkę, bouguet garni oraz masło.
Całość dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
Podlać odrobiną wody i gotować na średnim ogniu.
Gdy całość zacznie wrzeć, wówczas zmniejszyć płomień i gotować pod przykryciem na małym ogniu około 10-20 minut do miękkości groszku.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *