Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Zielone ziemniaczane kopytka

Składniki:

  • 1 kg ziemniaków
  • 2 jajka
  • 20 dkg mąki pszennej
  • pęczek natki pietruszki
  • pęczek zielonego koperku
  • pęczek szczypiorku
  • szczypta mielonej gałki muszkatołowej
  • sól, pieprz do smaku

    Sposób przyrządzenia:
    Ziemniaki umyć, obrać, ugotować i ostudzić. Przepuścić przez maszynkę. Zieleninę umyć, osączyć na papierowym ręczniku i drobniutko posiekać. Dodać do masy ziemniaczanej i przyprawić solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Wszystkie składniki dokładnie wymieszać. Z masy formować cienkie wałki, spłaszczyć i pociąć na kopytka. Gotować we wrzącej osolonej wodzie. Podawać  ze stopionymi skwarkami.

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *