Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Zielona jajecznica z brokułami

Składniki:

  • 2 brokuły
  • ½ pęczka kolendry
  • 4 łyżki oleju
  • 4 łyżki sosu rybnego
  • 6 jajek
  • 1 łyżeczka proszku curry

Sposób wykonania:

  1. Brokuły podzielić na różyczki po czym przesmażyć je na rozgrzanym oleju, wówczas dodać do niego 2 łyżki sosu  rybnego, wymieszać i wyjąć z patelni.
    Natomiast jajka roztrzepać  razem z resztą sosu rybnego, posiekaną kolendrą oraz curry i wylać na patelni ze smażenia brokułów.
    Mieszając usmażyć jajecznicę. Gdy jajka zaczną się ścinać dodać ponownie brokuły.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *