Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Zawiesista zupa z mięsem wieprzowym i fasolą

Skladniki:

  • 30 dkg pokrojonej w kostkę wieprzowiny
  • 2 puszki białej fasoli konserwowej
  • 1 szklanka obranych pokrojonych w kostkę ziemniaków
  • 1 pokrojona w kostkę cebula
  • 2 ząbki pokrojonej w kostkę czosnku
  • ½ szklanki pokrojonej w kostkę marchewki
  • ½ szklanki pokrojonego w kostkę selera
  • ½ szklanki konserwowanego zielonego groszku
  • 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
  • 1,5 litra bulionu drobiowego
  • 1 łyżeczka masła
  • sól, pieprz

Sposób przyrządzenia:
Na patelni rozgrzać masło, dodać cebulę i czosnek, smażyć mieszając 3 minuty. W rondlu doprowadzić do wrzenia bulion (lub wodę) dodać składniki z wyjątkiem groszku i fasoli konserwowej, gotować 30 minut, przyprawić do smaku. Dodać wypłukane fasolę i groszek, gotować powoli aż mięso i warzywa zmiękną. Dodać natkę pietruszki, skorygować smak przyprawami i podawać.
 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *