Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Zapiekany makaron rendusa

Składniki:


  • 50 dag makaronu wstążki
  • 30 dag wędliny
  • 20 dag pieczarek
  • 1 cebula
  • 1 puszka kukurydzy
  • 20 dag
  • żółtego sera
  • tłuszcz,
  • sól, pieprz,
  • vegeta

Wykonanie:
Makaron ugotować, wędline pokroić w paski i podsmażyć. Pieczarki i cebulę pokroić i osobno usmazyć. Wymieszać wszystko razem, dodać kukurydzę i połowę żółtego sera startego na tarce o dużych oczkach, jeszcze raz wymieszać i dobrze doprawić. Włożyć do naczynia żaroodpornego na wierzchu posypać resztą żółtego sera, zapiec w piekarniku.
Przepis nadesłała na II Edycję Konkursu Renata Dusza 27-300 Lipsko ul.Śniadeckiego 3a/18

2 comments for “Zapiekany makaron rendusa

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *