Zapiekany kalafior z serem
Zapiekany kalafior z serem4.66 out of 5 based on 105 voters.
Składniki
Sposób wykonania:
-
Kalafiora podzielić na różyczki i obgotować w osolonej wodzie.
W między czasie cebulę posiekać i zeszklic na rozgrzanym maśle, wówczas włożyć kalafiora i kilka minut trzymać na ogniu.
Następnie wbić jajka i delikatnie mieszając smażyć do ścięcia jaj.
Doprawić do smaku solą, pieprzem oraz cukrem.
Przełożyć masę do małych kokilek.
Posypać je startym serem i zapiec w rozgrzanym piekarniku.
- Szczegóły
- Kategoria: Kalafior
- Opublikowano: środa, 21, grudzień 2011 17:33
- Karol Antoniuk
- Warzywa
- Sałatki warzywne
- Bakłażany
- Kapusta
- Młoda kapusta
- Ziemniaki
- Szparagi
- Cukinia
- Karczochy
- Dynia
- Fasola
- Fasolka szparagowa
- Kabaczki
- Kalafior
- Ogórki
- Brokuły
- Okra
- Cebula
- Buraki
- Bób
- Pomidory
- Brukselka
- Szpinak