Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Czosnkowa

Składniki

  • 3 duże ząbki czosnku
  • 2 szklanki mleka
  • łyżka masła
  • łyżka mąki
  • całe jajko i białko
  • kilka kropel
  • soku z cytryny
  • sól
  • groszek ptysiowy

    Sposób wykonania:

    1. Mleko wymieszać z 2 szklankami wody po czym dodać posiekany czosnek.
      Całość doprowadzić do wrzenia.
      Wówczas cały czas mieszając dodawać mąkę utartą z masłem.
      Gdy składniki się połączą garnek zdjąć z zupy.
      Dodać żółtka roztrzepane sokiem z cytryny.
      Dokładnie ubić trzepaczką i dodać jeszcze białka, wymieszać.

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *