Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Zapiekanka ze szczupaka z plastrami ziemniaków

Składniki:

  • 1 szczupak
  • kilka ziemniaków
  • 1 szkl. kwaśnej śmietany
  • masło
  • szałwia
  • sól
  • pieprz

    Sposób wykonania: 
    Rybę podzielić na porcję, które oprószyć solą oraz pieprzem i wstawić do lodówki.
    W między czasie obrane ziemniaki pokroić w plastry i obgotować w osolonej wodzie przez kilka minut.
    Następnie rybę przełożyć do naczynia żaroodpornego wysmarowanego masłem.
    Posypujemy ją szałwią i układamy plastry ziemniaków.
    Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni i piec około 30 minut.
    Po około 15 minutach pieczenia zalać całość śmietaną.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *