Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Śledzik w owocowym sosie

Składniki:

  • 4 płaty śledziowe
  • natka pietruszki
  • sok z cytryny

    Sos:

  • 1 jabłko
  • 1 zielony ogórek
  • 10 dag suszonych śliwek
  • 1 szkl. kwaśnej śmietany
  • cukier
  • pieprz

    Sposób wykonania:
    Śledzik pokroić na mniejsze kawałki, skropić je sokiem z cytryny i wstawić do lodówki.
    W między czasie śliwki namoczyć w gorącej wodzie po czym dodać do niech pokrojone w kostkę ogórki i jabłko.
    Zalać śmietaną, wymieszać i doprawić do smaku pieprzem oraz cukrem.
    Śledzie przełożyć do sosu i posypać posiekaną natką pietruszki.

     

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *