zapiekanka2gl.jpg

  • 25 dag zielonego makaronu,
  • 2 łyżki masła,
  • 25 dag pomidorów,
  • 8 dag oliwek nadziewanych papryką,
  • 30 dag metki,
  • 2 jajka,
  • 1/8 l bitej śmietany,
  • 19 dag startego żółtego sera,
  • 2 łyżeczki tartej bułki,
  • suszone oregano,
  • sól
  • kilka listków bazylii do dekoracji.

Sposób przygotowania:
Makaron ugotować al dente w lekko osolonej wodzie. Odcedzić. Pomidory umyć, usunąć szypułki i pokroić w plastry. Oliwki osączyć z zalewy i również pokroić w plasterki. Żaroodporne naczynie wysmarować masłem. Układać w nim na przemian warstwy makaronu, rozdrobnionej metki, plastry pomidorów i oliwki. Posypać oregano. Jajka roztrzepać ze śmietaną i serem, polać tym masę. Posypać tartą bułką. Piec 30 min. w piekarniku w temp 200 stopni C. Przed podaniem przybrać listkami bazylii.

Dodaj komentarz

Zabrania się dodawania linków


Kod antyspamowy
Odśwież

Pychotka.pl Przepisy Kulinarne
Fan Page na Facebook
Fan Page na Google+
Twitter


Znajdź nas w Google+

Najnowsze przepisy kulinarne:
Top Blogi