Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Zapiekane roladki z szynką i boczkiem

 

Składniki:

 

  • 6 cienkich plasterków szynki
  • 6 filetów z kurczaka
  • 6 plastrów boczku
  • 300 g zupy-kremu z kurczaka
  • ½ szkl mleka
  • 240 ml śmietany

Sposób wykonania:
Na filetach z kurczaka rozłożyć po plasterku szynki.
Zwinąć je w roladki i owinąć plasterkiem boczku.
Spiąć roladki wykałaczkami aby się nie rozpadły i ułożyć je w naczyniu do zapiania.
Następnie zupę wymieszać z mlekiem oraz śmietaną i zalać nią roladki.
Przykryć folią aluminiową i wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni i piec około 1 godziny.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *