Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Zapiekane pomidory nadziewane pieczarkami

Składniki:

  • 4 pomidory
  • 2 łyżki masła
  • 1 cebula
  • 20 dag pieczarek
  • 1 łyżka startego żółtego sera
  • 2 łyżki gęstej śmietany
  • mąką
  • sól
  • pieprz
  • natka pietruszki

    Sposób wykonania:

    1. Z pomidorów ściąć czubki i wydrążyć  miąższ po czym oprószyć wydrążone pomidory solą oraz pieprzem.
      Następnie posiekaną cebulę zeszklić, wówczas dodać do niej pokrojone pieczarki i udusić.
      Miękkie pieczarki oprószyć mąką, dodać posiekaną zieleninę oraz śmietanę.
      Całość wymieszać i doprowadzić do zagotowania.
      Doprawić do smaku i powstałą masą napełnić wydrążone pomidory.
      Na koniec polać pomidory stopionym masłem, posypać startym serem i zapiec w rozgrzanym piekarniku.

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *