Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Zapiekane pałki kurczaka

Składniki:

  • 6 pałek kurczaka
  • 10 gałązek tymianku
  • 2 łyżki oliwy
  • 3 łyżki dżemu z czarnej porzeczki
  • 2 pomarańcze
  • 1 cytryna
  • sól
     

Sposób wykonania:

  1. Z pomarańczy i cytryny wycisnąć sok po czym dodać do nich posiekany tymianek, dżem oraz oliwę.
    Całość dokładnie wymieszać.
    Następnie pałki kurczaka oprószyć solą i włożyć do marynaty.
    Odstawić na bok na 2 godziny.
    Po tym czasie przełożyć kurczaka do naczynia żaroodpornego i wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni na około 40 minut.
     

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *