Złoty smażony karp
Złoty smażony karp 4.65 out of 5 based on 31 voters.
Składniki
- karp
- ½ kostki masła
- 2 jajka
- 2 łyżki mąki
- 3 łyżki bułki tartej
- sól
- pieprz
Sposób wykonania:
Karpia oczyścić i pokroić na mniejsze porcje, które oprószyć solą i odstawić na 1 godzinę.
Po tym czasie obtoczyć je w mące, roztrzepanym jajku a na koniec w bułce tartej,
Smażyć z obu stron na złoty kolor na rozgrzanym maśle.
- Szczegóły
- Kategoria: Karp
- Opublikowano: piątek, 23, grudzień 2011 11:49
- Marek Niedźwiedzki
- Ryby
- Dorsz
- Panga
- Karp
- Pstrąg
- Tilapia
- Łosoś
- Szczupak
- Sandacz
- Sola i Flądra
- Halibut
- Śledzie
- Owoce morza
- Ryby z grilla
- Pstrąg z grilla
- Łosoś z grilla