Yakitori
Yakitori4.38 out of 5 based on 119 voters.
Składniki:
• 0,5 kg. piersi kurczaka.
• 2 pęczki dymki.
glazura:
• po ćwierć szkl. sake lub białego wina i sosu sojowego.
• 1 łyżka cukru.
• łyżeczka sproszkowanego imbiru.
Wykonanie:
Piersi kurczaka pokroić w kostkę o boku ok 3 cm. Na szpadki nadziewać na przemian kurczaka i dymkę pokrojoną. W miseczce wymieszać składniki glazury. Szaszłyki piec na grillu, przewracając i co pewien czas smarując glazurą.
Przepis został nadesłany na Drugą Edycję Konkursu Pychotki przez Gaździne.
- Szczegóły
- Kategoria: Grill
- Opublikowano: niedziela, 10, kwiecień 2005 00:00
- Gażdzina
- Karkówka z grilla
- Kurczak z grilla
- Szaszłyki z grilla
- Grillowane ziemniaki
- Warzywa z grilla
- Pstrąg z grilla
- Łosoś z grilla
- Burgery z grilla
- Ryby z grilla
- Marynaty na grilla
- Mieszanki do grilla
- Kiełbaski z grilla