Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Winogrona w marynacie

Składniki:

  • 2 kg dojrzałych ciemnych winogron
  • 2 szkl. octu winnego
  • 3 łyżki miodu
  • kilka goździków
  • kilka ziarenek kardamonu

    Sposób wykonania:

    1. Z winogron usunąć szypułki po czym ułożyć je ciasno w słojach.
      Następnie szklankę wody zagotować razem z goździkami, kardamonem oraz miodem, wówczas wrzącą zalewą zalać winogrona.
      Słoiki szczelnie zamknąć i odwrócić dnem do góry i przykarć kocem, odłożyć na noc po czym odstawić słoje w ciemne i chłodne miejsce.

      Przepis został nadesłany na "Konkurs z Kolażem" przez Paulla

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *