Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Winno ziołowa marynata do mięs z grilla

Składniki:

  • 1/3 szklanki wytrawnego białego lub czerwonego wina (zależnie od mięsa)
  • 3 łyżki białego lub czerwonego octu winnego (zależnie od mięsa)
  • 2 łyżki utartej szalotki
  • 1 łyżka oliwy
  • 1 łyżka cukru
  • 1 łyżka zgniecionego w prasce czosnku
  • 1 łyżeczka musztardy w proszku
  • 1 łyżeczka suszonego oregano
  • 1 łyżeczka suszonej bazylii
  • 1 łyżeczka suszonego majeranku
  • ¾ łyżeczki soli
  • ¼ łyżeczki mielonego pieprzu

Sposób przyrządzenia:
Wszystkie składniki marynaty zmiksować . Przygotować czyste słoiczki, przelać do nich marynatę, szczelnie zamknąć. Przechowywać w lodówce. Przed użyciem wstrząsnąć.
 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *